Munkebos billedskole
Publiceret: 22. april 2020
11 piger fra Munkebo har i januar og februar mødtes for at tegne og male i et nyoprettet billedskole-projekt.
- Billedskolen er oprettet efter et ønske fra pigerne, som gerne ville lave noget kreativt, siger Mohammed Ajjawi, projektkoordinator i Get2Sport, der står bag billedskolen.
Billedskolen, der er for elever i 4.- 8. klasse, er p.t. lukket på grund af Corona-epidemien, men når den kommer i gang igen, vil den køre så længe, der er et behov.
Før landets lockdown mødtes børnene hver mandag kl. 16-18 i lokaler på Munkevænget Skole sammen med to voksne fra boligområdet. To frivillige og en aflønnet voksen er sædvanligvis tilknyttet projektet, og de har alle selv gået på billedskole og er gode til at tegne.
- Alle kommunens billedskoler var fyldt op, og desuden var de langt væk fra boligområdet Munkebo. Derfor tænkte vi: måske skulle vi prøve at finde nogle frivillige med interesse for tegning og søgte talenter i boligområdet. Det lykkedes. De voksne får mulighed for at bruge deres talent og samtidig undervise børnene i teknikker omkring tegning og malerier. Det er to fluer med ét smæk, siger Mohammed Ajjawi.
Projekter i støbeskeen
Før Corona-krisen var der også kommet godt gang i andre aktiviteter i Munkebo – bland andet den evigt populære fodboldsport. Et svømmehold havde også så stor succes, at der blev uddannet nye livreddere til endnu et svømmehold. Desuden skulle et kageprojekt være startet i begyndelsen af marts med to frivillige, der på Munkevænget Skole skulle lære et hold børn at bage dansk bagværk såsom hindbærsnitter og drømmekage.
- Alt var klar, vi havde lokaler, frivillige og remedier. Vi skulle bare i gang. Det var desværre ikke muligt på grund af Corona. Der bliver meget, at samle op på, når vi kommer tilbage, siger en fortrøstningsfuld Mohammed Ajjawi.
Projekter kræver frivillige
Get2Sport arbejder løbende på, at etablere forskellige netværk i Munkebo og andre boligområder, hvor der er et behov.
- Det går fint med at etablere netværk. Den største udfordring er generelt, at rekruttere frivillige til projekterne og fastholde dem, siger Mohammed Ajjawi og uddyber:
- Projekter opstår tit efter ønske fra børn, der har ytret sig. Men vi plejer at sige: Hvis vi finder de frivillige, så kommer børnene selv. Vi prøver først og fremmest, at få behovet dækket for frivillige i boligområdet under mottoet ”Giv ansvaret tilbage til boligområdet”. Beboerne har altid nogle kompetencer, og nogle gange skal man lige lede og grave et par spadestik dybere. På den måde kan de være med til at udvikle deres eget boligområde og det er vigtigt. Det giver dem ejerskab. Det er dem, der er centrale og så støtter vi dem i Get2Sport.
Mohammed Ajjawi understreger, at alle er velkomne til at komme med gode idéer samt hjælpe med, at bringe budskabet ud omkring, at skaffe flere frivillige.
Foreningen Get2Sport har i samarbejde med Kolding Kommune igangsat 13 projekter med over 50 frivillige i Kolding. Bag Get2Sport står Dansk Idrætsforbund (DIF), der med støtte fra Trygfonden forsøger at styrke foreningsliv og frivilliges vilkår og muligheder i udsatte boligområder.