Halloween-fejring
To boligsociale medarbejdere fandt ud af, hvordan man fejrer Halloween sammen hver for sig i Munkebo. Kreativitet viste vejen.
- Så længe jeg lever
- Så længe mit hjerte slår
- Så længe vil jeg elske diiiiiiiiig.
Tonerne af John Mogensens gamle slager fra 1973 drøner ud af højtaleranlægget og runger mellem boligblokkene i Munkebo. Bag knapperne på anlægget står Jacob Andersen og bag mikrofonen står Susanna Arntsen (Sus) og synger med. Begge er boligsociale medarbejdere i ByLivKolding.
Syv eftermiddage har de spillet musik, sunget og delt såkaldte krea-poser ud til beboerne i Munkebo. Aktiviteten startede torsdag den 8. oktober, og siden har de taget ét gårdrum ad gangen. Denne dag har de dog taget opstilling med deres pavillon udenfor fælleshuset Den Grønne Gren på grund af regnvejr.
- Idéen stammer fra dengang under lockdown, hvor vi havde fællessang i gårdrummene, og beboerne kunne synge med fra altanerne. Det er vi vendt tilbage til med det ekstra element, at vi nu uddeler krea-poser til de beboere, der kigger forbi. Så kan de gå hjem og være kreative derhjemme, siger Jacob Andersen
Halloweenfest aflyst
Krea-poserne består af forskellige dele, man som familie kan bruge til at lave Halloweenpynt. Der er blandt andet en hvid plasticpose med snore til at lave et spøgelse af og seks stykker karton og skabeloner til at klippe efter.
- Derudover en manual, der viser hvad man kan lave, men man må også bruge sin fantasi. Det skulle ikke kræve en limpistol og heller være for besværligt. Det er holdt billigt og nemt. Idéen var, at hvis man hang det op i vinduet, så kunne man være en del af et fællesskab. At der er nogle andre, der har siddet og lavet det samme som mig, siger Jacob Andersen.
- Vi plejer at holde Halloween-fest i samarbejde med Munkevængets Skole og klubben derhenne, men den blev aflyst på grund af anden bølge med Corona. Så for at vise, der stadig er Halloween i Munkebo, så fandt vi på at lave Halloweenpynt, fortæller Susanna Arntsen og tilføjer:
- Det var næsten en succes fra starten. Vi blev helt overrumplet i efterårsferien hvor mange børn der blev opmærksomme på det. Vi kunne ikke følge med og lave krea-poser nok.
Sociale aktiviteter er vanskelige
De to har pakket mindst 250 poser i løbet af oktober. Flere dage har der været helt ”udsolgt”, når de pakkede sammen. Det er generelt gået rigtigt godt, og der har været mange gode snakke med forældre og børn. Men også ældre mennesker, fortæller de to boligsociale medarbejdere.
- Vi er synlige, og det er beboerne trygge ved. Vi skaber nærhed i et gårdrum ad gangen, og det har de taget godt imod, supplerer Jacob Andersen.
- Det er lidt af en udfordring at lave sociale aktiviteter på tværs, altså vores kerneopgave midt i en Corona-pandemi. Vi er nødt til at overholde myndighedernes retningslinjer, men de står i direkte modsætning i forhold til vores arbejde, så vi skal passe på med at få sendt de rigtige signaler og være et godt eksempel. Vi er nødt til at være meget kreative, og vi udvikler det sammen, Jacob og jeg. Til jul skal vi uddele juleposer i Rosenhaven efter samme princip. Vi er også ved at udvikle planer for næste år, bemærker Susanna Arntsen og fortsætter:
- Vi vil jo helst gerne have, at folk kommer ned og lige bliver og hænger lidt ud. Vi savner den tætte kontakt med beboerne.
Meget tyder på, at beboerne har det ligesådan. En flok børn kommer forbi, og de snakker og synger med, ligesom de har gjort dagen før. De har allerede pyntet deres vinduer med spøgelser, flagermus og græskar.
- Men du er en rullesten, du har ikke nok i én.
- Derfor må du gå din egen vej.
…slutter John Mogensen.
Amerikanske traditioner og dansk kulturarv i en skøn sammenblanding.