Projektet er todelt. Dels vil der blive afholdt lokale it-kurser med fokus på NemID, Digital Postkasse og anden digital kommunikation med det offentlige. Der er fokus på, at beboerne skal videre fra de lokale kurser til andre tilbud i byen.

Anden del af projektet er opstart af et hold frivillige it-formidlere. De fungerer som lokale it-ambassadører, der kan hjælpe beboere, der gerne vil i gang med digital kommunikation, men som mangler den sidste hjælp.

Hvorfor?
Der er en relativ stor gruppe beboere, der har dårligt kendskab til it. Det er et problem, når der stilles højere og højere krav til digital kommunikation med det offentlige. Sproglige barrierer, praktiske forhold som børnepasning og transport og usikkerhed om krav i de ordinære tilbud gør, at mange beboere ikke melder sig til de gængse aftenskolekurser.Derfor er der behov for lokale kurser.

Hvor?
Projektet er både for beboere i Fjordparken/Brændkjær, Munkebo og Skovparken/Skovvejen.

Hvem?
Digitaliseringskurserne er henvendt til alle beboere med behov. De frivillige IT-formidlere bliver rekrutteret blandt de beboere, som i forvejen kender lidt til it.

Kontakt

ulla ny

Ulla Rytter
Boligsocial medarbejder
Tlf. 3084 6473
ulrp[a]bylivkolding.dk

Status: To gange om året bliver der gjort status for projektet.