Billede til Snakkebnke arrangement Fotor

”Du har tid til det her, bare sæt dig ned på mig og slap af”.

 Sådan kan forbipasserende nu støde på en snakkende bænk foran butikscenteret i Skovparken. Her er to snakkebænke blevet fast inventar i bydelen omkring Skovparken.

Snakkebænkene er en del af arkitekt og forsker Anne Corlins projekt om områdedesign i det lokale kvarter. Projektet går ud på at udvikle byrummet til at understøtte det sociale liv i bydelen.

Bænkene indeholder korte historier fra området omkring Skovparken og Bibliotekspladsen. I alt 22 historier flyder frit fra bænkene, når forbipasserende sætter sig. Blandt historierne er flere af dem fortalt af børn, der blandt andet er bosat i kvarteret omkring Skovparken.

Indvielsen blev fejret med kage, hvor beboere fra Skovparken og samarbejdspartnere mødtes, med højt humør, en flot sommerdag i slutningen af august. Indvielsen blev indledt med en tale af byrådsmedlem, Lis Ravn Ebbesen.  

Til Kulturnatten præsenterede Anne Corlin i samarbejde med Ghettoblasters desuden en snakkebænk ved bibliotekspladsen. Her har bænkene 15 historier fra begge bydele.

Anne Corlins projekt er også et samarbejde mellem borgere i Kolding, Alexandra Instituttet, Kolding Bibliotek, Designskolen, Kolding Kommune og Bovia.