Nabohjlp

- I Danmark er der årligt cirka 30.000 indbrud i private hjem.

De er tre gange så mange indbrud som i lande som Sverige, Norge eller Tyskland. Det fortalte Richardt Andersen fra TrygFonden den 21. marts 2019 i fælleshuset på Snerlevej i Brændkjær.

Richardt Andersen er forebyggelses-ekspert og pensioneret ledende politibetjent efter 40 år i politiet.

- Antallet af indbrud er desværre ikke faldende, og Kolding kommer ind på en 22. plads over flest indbrud i byer i Danmark. 

Deltagerne til ByLivKoldings Bo-Trygt-foredrag denne torsdag eftermiddag var beboere fra boligafdelingerne i Brændkjærområdet, som var kommet for at høre om, hvordan man bedst kan sikre sig mod indbrud og bo trygt. 
Indbrudstyvene går typisk efter smykker og teknik, og de fleste indbrud sker gennem folks vinduer, fortalte den pensionerede politimand og forebyggelses-ekspert. Alarmer kan give tryghed, men der er – ifølge Richardt Andersen – ingen beviser for, at det virker. 


Derimod er nabohjælp en løsning, der har vist sit værd. Nabohjælp er, når naboer går sammen om at forebygge indbrud. En af dem, der er med i et netværk omkring Nabohjælp i Brændkjær, er Helle Thrane Pagh, der var med til Bo-Trygt-mødet. Hun kan bekræfte, at det giver tryghed.

  - Jeg har haft indbrud mange gange, dengang jeg boede i hus et andet sted i byen. Derfor er jeg superglad for, at vi har Nabohjælp, der hvor jeg bor nu, siger Helle Pagh, der bor i afdeling 9. 
- Vi holder øjne og ører åbne, og hvis vi ser noget mistænkeligt, advarer vi hinanden på SMS. Vi er også nogle, der har nøgler til hinandens bolig, og det føler vi os trygge ved, siger hun.


Nabohjælp organiseres af Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden via en gratis app og rådgivning, når man vil forebygge indbrud sammen med sine naboer.