Hansenberg paint fotor

En middag i topklasse kan være svær at modstå...

især hvis den er billig. Det kan beboerne i ByLivKoldings fire boligområder tale med om. To gange om året får de tilbudt en treretters menu med vin eller sodavand for det beskedne beløb af 150 kroner.


Middagene foregår på erhvervsskolen Hansenberg, hvor tjenerelever og kokkeelever på disse dage får mulighed for at afprøve deres færdigheder på rigtige gæster. 


- Eleverne skal op til en afsluttende prøve på grunduddannelsen, og der har de brug for rigtige mennesker siddende ved bordene og vise, at de kan servicere en stor gruppe, siger boligsocial medarbejder Birgitte Geltzer, der står bag spisearrangementerne på Hansenberg.


Maden skal tilberedes, anrettes og serveres korrekt, mens et lærerteam på. Menuerne består af forret, hovedret, dessert og slutter med kaffebord.


- Formålet for os er at have et fællesarrangement for beboerne i alle vores boligområder. De får tilbuddet om at komme ud og spise godt til en billig penge, og da gæsterne bliver blandet med hinanden, møder de andre beboere og får mulighed for at høre om de aktiviteter, der er i andre boligsområder. På den måde kan de udveksle idéer med hinanden, siger Birgitte Geltzer.


- Og så får de desuden set en lokal uddannelsesinstitution indefra, tilføjer hun.


Rejecocktail, oksesteg og pandekager 

- Vores beboere går meget op i det og tager pænt tøj på. De er rigtig søde ved eleverne, og nogle lægger lidt drikkepenge. Standarden på maden og serveringen kan selvfølgelig svinge lidt, men der er ingen, der klager, for det er hamrende billigt og stemningen er fantastisk, fortæller Birgitte Geltzer.


Der er plads til 65 personer, og der er altid hurtigt udsolgt. En af de beboere, der har deltaget flere gange, er Sonja Kvist, der bor i afdeling 22.


- Det er så fint, at eleverne får den mulighed, og det støtter jeg gerne. Man kan jo ikke forvente det store, men det plejer at være godt. Eleverne klarer det flot, og maden er utrolig god. Alle vi beboere får snakket sammen på kryds og tværs af bordene, og det er så hyggeligt, siger hun og fortæller om den seneste middag:


- Sidst fik vi rejecocktail med hjemmebagt brød. Hovedretten var en buffet med oksesteg og kartofler, sovs, tyttebær og bønner i baconsvøb. Til dessert fik vi pandekager med is. Holdet var lille, men superdygtige. Det var simpelthen så lækkert. Jeg vil meget gerne med igen.


ByLivKoldings spisearrangementer på Hansenberg begyndte for fire år siden, og de finder sted to gange om året.