Billede til artikel om Hansenberg Fotor

Det er en flot forårsaften. Beboerne drysser ind i Hansensbergs foyer, inden de så småt finder hen til et stort festlokale og hilser på bekendte og nye ansigter. Lokalet virker meget storbyagtigt.

 

Vinduerne er dækket med særdeles livagtige bybilleder, der indhyller natten i et fosforescerende skær. Vi ved alle sammen godt, at det ikke er rigtigt, men hele storbyscenen giver nu alligevel arrangementet en lidt fornem atmosfære.

Det er første tirsdag i april og beboere fra områderne omkring Brændkjær, Skovparken/Skovvejen og Munkebo er inviteret til fællesspisning hos Hansenberg.

Snakken går. Nogle sætter sig sammen med bekendte, andre får sig en snak med beboere fra andre områder. Anledningen er Hansenbergs kokke- og tjeneruddannelse: ”Mad, Oplevelser og Mennesker”. I alt 26 unge elever har åbnet dørene for personer med appetit på sociale sammenkomster og en helstøbt menu.

Et fint selskab med god mad forpligter. Ikke så sjældent løftes glassene og der nikkes, mens en skål spreder sig fra bord til bord.

Beboerne får varierede tre retters menuer ud fra tre grundingredienser: røget tunge til forret, kalvesteg til hovedret og is med chokolademousse til dessert. Garnituren varierede fra bord til bord. F.eks. var kartoflerne hos nogle skåret i både, hos andre i kartoffeltårne med fine flader og for en tredje part serveret klassisk med persille.

Den gode stemning har holdt ved, som aftenen er skredet frem. Flere taler om den bydel de kommer fra og lytter med gensidig interesse til forskellige samtalepartnere. Mange finder ud af, at de har flere ting til fælles, når først de får taget hul på snakken.

Nogen gange behøver mødet med andre ikke mere end en lille anledning som en fællesspisning her hos Hansenberg.  

Det har været en god aften. Og de fine rammer hos Hansenberg har også haft sin indvirkning. I ny og næ var der en rystende hånd fra en tjener og en sen servering fra køkkenet. Men de unge befinder sig i en læreproces og små skønhedsfejl ændrede ikke på, at der var lagt kræfter i en velafviklet middag. 

Hansenberg er en uddannelsesinstitution med forskellige erhvervsuddannelser, som f.eks. restaurationsbranchen. Hansenbergs erhvervsuddannelser er en god mulighed for unge med mod på udfordringer i de praktiske erhverv.

Ved siden af uddannelsesstedet er der mulighed for at bo i Hansensbergs skolehjem, hvor flere af eleverne til daglig bor i ungdomsboliger.