Mariekjr hjemmeside

I Børnehaven Mariekjær står leg og læring naturligvis på programmet. Nu har børnehaven taget hul på et forløb med strukturerede lege, og det går allerede rigtigt godt.

Seks daginstitutioner i Kolding Kommune har i samarbejde med ByLivKolding taget hul på et forløb, som hedder NUSSA (Neuroaffektiv Udviklingspsykologisk Struktureret Social Aktivitet). Formålet er at opbygge og styrke børnenes følelsesmæssige-, personlighedsmæssige- og sociale ressourcer gennem forløbet.

Børnehaven Mariekjær har været i gang siden april, og de har valgt at kalde projektet ved det lidt nemmere navn ”godt på vej med sociale kompetencer”.

Lige for tiden handler det om at præsentere sig selv, sanglege som ”Jeg er en lille undulat”, leg med faldskærm og massage. Det handler om at skabe tryghed.

Selvom forløbet kun har været i gang i kort tid, så går det allerede rigtigt godt.

”Nu har vi været i gang tre gange, og vi har allerede oplevet, at børnene slapper meget mere af i det. Det der med forudsigeligheden i, at nu skal vi synge den sang, og nu skal vi lave den leg... de samme gentagelser. Så kan man se, hvor trygge de bliver i det. Det kan fx være svært for et barn at sidde i en rundkreds og sige, hvad man hedder. Men når man så går ind og leger og øver det her fra gang til gang, så kan man se, hvordan de blomstrer i, at nu er det ikke så farligt at sige, hvad de hedder”.

Dorte, pædagog og NUSSA-træner i Børnehaven Mariekjær, fortæller, at umiddelbare og simple ting kan være utrygt og udfordrende for et barn på 4 år og fortsætter:

”Bare det med øjenkontakt, som vi ved er vigtigt, vi har med alle børn. Men der er nogle børn, som har rigtigt svært ved øjenkontakt, men så begynder de lige så stille at få kigget op, og så begynder det der lille smil at komme frem. Det er så fantastisk, for så glemmer de helt, at de skal være bange. Det er stort at se, hvad det gør”.

Personalet i børnehaven synes, at projektet har en rigtig god effekt, og de glæder sig til at følge børnenes udvikling og læring gennem den strukturerede leg.

Til efteråret er planen, at forældrene skal kobles på i et samarbejde mellem Mariekjær og ByLivKolding. På den måde vil projektet komme rundt om hele familien og vil give mulighed for netværk.