Naturens Dag Sydvest 12 kopi rettet

Naturen spillede på næsten alle sine tangenter den første fredag i november.

Det regnede, det ruskede, og der var vist også et lillebitte solstrejf klokken kvart i to. Vejret var med andre ord helt perfekt til arrangementet ”Naturen Flytter Ind” i sydvestkvarteret fredag den 1. november.

Dagen startede med spil og leg for områdets børneinstitutioner til stor glæde for småfolk og pædagoger. Fra midt på eftermiddagen begyndte områdets beboere, både børn og forældre, at strømme til de grønne arealer mellem Knud Hansens Vej og Junghansvej.

En spade blev stukket i jorden og der blev gravet huller til små bålpladser og tændt op i brændeknuderne. Der var med andre ord dømt snobrødsbagning for børnene, mens de voksne kunne varme sig med dejlig varm suppe eller cup-noodles.

Presenninger blev sat op for at afskærme et område, hvor folk kunne søge ly for den værste blæst. De fleste fandt dog ophold ude under træerne ved bålene.

- Sidste år regnede det hele dagen, i år blæser det en pelikan, lød en kommentar uden den mindste form for ærgelse. Vejret var perfekt uanset hvad. Naturen var inviteret som æresgæst.

Så kom spejderne fra DDS slæbende på en hel skattekiste af flere aktiviteter. Pander og metalsigter blev fisket op af patruljekassen, og der blev nu mulighed for at lave pandekager og popcorn over de blafrende bål.

Snart var den grønne plet mellem boligblokkene i afdeling 76 omdannet til en oase af rendyrket hygge og udendørsliv.

- Hvor gammel er du? Et barn stillede nysgerrigt spørgsmålet til en fremmed voksen og kom med et sikkert gæt, der blev efterfulgt af mild voksenlatter og brede smil.

Beboerne i sydvestkvarteret var for en stund flyttet ud i naturen, og kiggede man godt efter, kunne man faktisk se efteråret folde sig ud i omgivelserne omkring bålene. Her mellem træer, buske og mennesker sås de visnende blade, de indtørrede bær, de små svampe, der skød op af den våde sorte muld.

- Det handler om at få forældre og børn ud i naturen og deltage i nogle forskellige aktiviteter sammen med hinanden, fortalte Jacob Andersen, boligsocial medarbejder i ByLivKolding, der står bag arrangementet sammen med Kvartervenner og de frivillige fra Gademix.

Arrangementet sluttede af med krondyrsgryde og fladbrød.

Det var en af de rigtigt gode efterårsdage i sydvestkvarteret.