Billede til fritidsjob artikel

Rudha er 14 år og bor i Munkebo. For ca. en måned siden begyndte han i sit første fritidsjob.

 

Mandag og fredag eftermiddag går han efter skole hen til blomsterhandleren Jensen Blomster på Lærkevej. Når han møder ind plejer Rudha ofte at tage blomster og kasser ud af butikken. Rudha er ikke den eneste fra Munkebo, der arbejder hos Jensen Blomster. Ud over ham er fem andre unge blevet tilknyttet i fritidsjob. Her er de ansat til at pakke buketter ind i blomsterpapir, vande blomsterne, feje gulvet, rydde op og sortere blomster.

Rudha fortæller om sit fritidsjob:

”Jeg kan godt lide at være her, man møder en masse nye mennesker. Jeg lærer noget om planterne og det at have en arbejdsrutine. Det er mit første arbejde, så det er helt nyt for mig.”

Det hele startede i slutningen af maj, hvor de unge fik mulighed for at arbejde ved Jensens Grønt, netop gennem fritidsjobordningen. Claus Jensen roser ordningen for at gøre det muligt at få de unge hurtigt i gang gennem ByLivKoldings kontaktperson. Det giver nogle muligheder ift. små arbejdsopgaver, som er perfekte til unge, der endnu ikke er færdiguddannede.  

I fritidsjobordningen hjælpes unge til at få et job. Center for Boligsociale Udvikling har undersøgt effekten ordningen. Her belyses det, at unges jobmuligheder forbedres af at have været i fritidsjob.

Du kan læse undersøgelsen her