Byhaver hp

Planterne skød og champagnen flød i Rosenhaven, da boligafdelingens nye byhaver blev indviet ved et festligt arrangement.

Godt 35 byhaver står nu og pynter i AAB Koldings afdeling 24 Rosenhaven. De er resultatet af et års anstrengelser med at realisere fællesprojektet, og lørdag den 15. juni blev der holdt indvielse som det sig hør og bør, når man når en milepæl: Med skåltaler og champagne.

- Vi ville skabe noget, der kunne fremme fællesskabet i afdelingen. Det må man sige, at byhaverne har. Da vi startede, var vi 13 beboere, som var interesserede i at få en have. Nu er vi nok det dobbelte, siger Mette Schmidt Johansen, der er formand for byhaveudvalget i afdeling 24.

Byhaverne består af en række højbede, der er placeret i fem klynger rundt omkring på boligafdelingens område. Projektet begyndte i foråret 2018, da afdelingsbestyrelsen ønskede at skabe noget liv.

Anlæggelse af byhaver blev vedtaget, og der blev oprettet et udvalg af beboere, som kunne arbejde videre med projektet. Og da afdelingen sendte en ansøgning til kommunen om støtte til finansiering, var svaret positivt. 10.000 kroner fik afdelingen til materialer, og i april i år gik byhaveudvalget i gang med at samle og placere plantekasserne.

Alle beboere i Rosenhaven kan gratis få en byhave. Man forpligter sig kun til at sørge for at passe den. Man må selv bestemme, hvad der skal plantes.

- Vi såede i vores have for et par måneder siden, og der er kommet gang i den lille køkkenhave. Vores datter på fire år står selv for en af kasserne. Det er en perfekt mulighed for, at hun kan se, hvor grøntsagerne kommer fra. Hun synes det er så spændende, og følger med oppe fra lejligheden, siger Mette Schmidt Johansen.

 

Se en video fra indvielsen den 15. juni.