Markedsdag hp

Munkevængets Skole havde en vellykket markedsdag den 2. maj med mange boder og mange gæster.

- Sejt! Må jeg lige vise dem til min lærer, spørger en dreng forventningsfuldt den politibetjent, som lige har lagt et par håndjern om drengens håndled og låst dem.

Det må han godt, for læreren står lige i nærheden. Snart er drengen tilbage og får låst håndjernene op. Nu skal han prøve den skudsikre vest.

Scenen med drengen og betjenten udspiller sig på Munkevængets Skoles årlige markedsdag, hvor politiets patruljevogn og brandvæsenets brandbil er store tilløbsstykker for eleverne. Markedsdagen – et af bydelens mest populære arrangementer – er kommet godt fra start.

- Markedsdagen er en god tradition, hvor både institutioner i området og andre interessepartnere kan komme og være med. Der er stor opbakning blandt forældre og elever til det, og det giver en rigtigt god markedsstemning. Samtidig tjener klasserne lidt til deres klassekasser, så de kan nyde godt af dagen resten af året, siger Finn Fallesen, skoleleder på Munkevængets Skole.

Ved indgangen til spøgelseshuset, som de store børn laver for de små, samler der sig en kø af forventningsfulde piger og drenge. Huset, der er bygget op i hallen, er et sikkert hit og på programmet hvert år.

 

Et arrangement i konstant udvikling

To sumobrydere kæmper om pladsen inde i ringen. Under de store sumobryder-dragter findes to af skolens piger, som skiftevis ler og hviner i deres kamp om sejren. Til sidst skubbes den ene grinende ud og må erkende sit nederlag. Men det er blot en leg, og straks er kampen i gang igen.

Et stykke væk lyder der glade toner fra blæseinstrumenter. Det er musikskolen, der er gået i gang med en koncert, alt imens børn og voksne flokkes omkring de mange boder med mad og sjove spil. Der er mange voksne gæster på Munkevængets Skole denne kølige forårsdag, og at de hygger sig, ses tydeligt i deres ansigter. Der er dejligt i børnenes univers.

- Markedsdagens succes er en sammensætning af mange ting, som har udviklet sig gennem årene. Det er mindst 20 år siden, vi startede den, og vi har flyttet lidt rundt på placeringen, afhængigt af hvem der er med, og hvad de har behov for. Brandvæsenet, politiet, ungdomsskolen og tandplejen plejer at være her, og i år er musikskolen med for første gang. Så vi prøver hele tiden at udbygge det, fortæller Finn Fallesen.

Hvad Munkevængets Skoles markedsdag kommer til at byde på af nye tiltag næste år er for tidligt at sige. Men der er ingen tvivl om, at den vender tilbage, forsikrer skolelederen:

- Vi fortsætter næste år, det er helt sikkert. Vi har allerede sat datoen i kalenderen.

 

Billeder fra markedsdagen

 

 markedsdag2

markedsdag3

markedsdag4

markedsdag5

markedsdag6