Kulturbrerevent 2

Stemningen summer. Beboere står og sidder i klynger: de snakker om hvor mange ting der i årenes løb er foregået i Munkebo.

 

Arrangementet denne aften i begyndelsen af december er nemlig en helt speciel lejlighed.

Hvordan fejrer man flere års engagement mellem kulturbærere, beboere og institutioner i Munkebo?

Man inviterer til åbent hus i Den Grønne Gren og lader de besøgende tage en tur ned ad mindernes sti.

Her slår Den Grønne Gren sine døre op for beboere og kulturbærere og huser for en aften et kulturbærer-arkiv for alle de kurser og projekter, der har eksisteret gennem årene. De forskellige lokaler er fyldt med billeder og rekvisitter fra over 9 års kulturbærer-projekter:

Skoleelever i designprocesser, mødre- og fædregrupper, førstehjælp, sykurser, seniorcafé og teenagere der tager teten!

Projekterne er lige så forskellige som beboerne i Munkebo og dét kunne mærkes da fejringen af Munkebos kulturbærere sammen med venner og familie samt beboere i Munkebo var samlet til den store fejring. 

I foyeren samledes alle til kaffe, sodavand og små sandwicher og ned ad gangen foldede arkivet sig ud: I lokalet længst nede kunne man finde de første kulturbærerprojekter og i de tilstødende rum blev det præsenteret, hvordan kulturbærer-projekterne gennem årene har udviklet sig.

Arrangementet var velbesøgt. Mere end 80 beboere fra Munkebo kom forbi og delte en dejlig aften med hinanden. Selvom man har sin gang i Munkebo hver dag og tager stedet for givet, er det nok en god ting at minde sig selv om, hvad selv et lille område boligområde egentlig kan.

Som Kaj Jensen fra bestyrelsen i afd. 101-0 udtrykte det på aftenen:

”Det er et godt initiativ; det at man kan bevæge sig gennem årene og genopfriske de ting, der er sket. Man finder af ud af alle de aktiviteter, der har været jo egentlig også er en del af Munkebo”.

Anledningen blev også benyttet til at fejre udgivelsen af portrætbogen: Munkebos Mange Ansigter. Bogen er en udløber af kurset: Livshistorier, der også var et kulturbærer-projekt. En journalist og en pressefotograf har sammen med otte beboere givet et bud på, hvad Munkebo er for et sted og hvem der bor der.

Beboere vil fremover kunne have en flot bog i reolen, der rummer interessante portrætter og flotte billeder fra kvarteret.