Billede til forldreinddragelse Brndkjr

”Vi lærte at lytte mere til barnet og forstå det væsentlige i selve kontakten. F.eks. er det en god idé at ens kropssprog stemmer overens med det man siger til barnet”

 

Jens Brødsgaard fra Brændkjær har i efteråret benyttet Forældrekurser.

Claudia Jacobsen deltog også i forældrekursus og hun kan fortælle, hvordan hun fik fokus på sin egen søn på en anden måde:

”Det handler meget om forskellige situationer, som f.eks. om morgenen når man skal ud af døren og min søn ikke gider tage sine sko på. Jeg har lært at håndtere den situation ved ikke at gentage mig selv hele tiden, men give ham lidt tid. Det hjælper faktisk.”

I både Brændkjær og Munkebo har forældrene i løbet af efteråret deltaget i syv kursusgange. Her har forældrene vendt og drejet temaer, som de har behandlet i fællesskab. Et par af temaerne har bl.a. handlet om børns følelsesmæssige udvikling og hvordan man som forælder bedst tager lederskab.

I Munkebo har forældrekurset også vakt stor interesse.

Joanna Ebert, beboer i Munkebo, fandt specielt temaet omkring anerkendende kommunikation interessant. Det at sætte ord på de ting barnet gør, giver en ekstra dimension ift. barnets udvikling. På den måde lærer barnet sig selv at kende.

Kurserne i både Brændkjær og Munkebo er også til for at forældrene kan udbrede sit netværk:

Jana Baker og hendes mand Ahmed i Munkebo har netop lært andre at kende gennem møderne:

”Vi har lært andre forældre at kende. Det er en god ting at mødes med andre, som er i samme situation som os. Specielt når de har børn som er jævnaldrende, det er en stor fordel.”

På en af kursusgangene mødte Jana en bekendt fra sprogskolen med jævnaldrene børn. Nu spiser familierne sammen ugentligt og kan bruge hinandens erfaringer.  

I Brændkjær har Claudia har sidenhen oprettet en Facebook-gruppe til at koordinere møder og til praktisk info, så forældrene fortsat kan mødes.

I både Brændkjær og Munkebo har forældrene fået redskaber, som forældre kan bruge i hverdagen.