Brobygning hp

Scenen er Klosterparkens 850 kvadratmeter store skaterbane midt i Kolding. Råbene fra 15-20 skatende børn gjalder mellem husgavlene og banelegemenet ved siden af banen. Rundt omkring sidder mødre og små-søskende og kigger med.

- Jeg vil gerne prøve at skate, siger en lille dreng og smiler forventningsfuldt.

- Ja, sådan! Nu skal jeg hjælpe dig i gang, lyder det fra ByLivKoldings boligsociale medarbejder Jacob Andersen.

Projekt Skateboard er i fuld gang, et brobygningsprojekt, som ByLivKolding har sat i gang for drenge og piger i alderen 4-14 år. De sidste fire tirsdage har børnene fra Skovparken stået på skateboard forskellige steder, og de sidste par gange har børn fra Sydvestkvarteret også været med.

Jacob Andersen er ansat til at få børn og unge aktiveret udenfor deres eget område via forskellige brobygningsforløb, som også Projekt Skateboard er en del af.

- Meningen med dette projekt er, at børnene skal introduceres til en fritidsaktivitet, som er enkel og kræver få ressourcer at udføre. Der er skating godt, for det eneste, du behøver, er et skateboard, fortæller Jacob Andersen.

Projektet startede i efteråret 2018 med fire skateboardworkshops i Skovparken med transportable ramper, musik, lys og fri leje af skateboard og sikkerhedsudstyr. Derefter var der tre skateboardworkshops i Dalby Skatepark.

I foråret 2019 har der været tre skateboardworkshops i Kolding Skatepark, dog måtte den ene flyttes til Dalby Skatepark på grund af dårligt vejr.

- Vi ønskede at besøge de forskellige skateboard spots i Kolding som en introduktion. Håbet er, at børn og familier efter forløbet er trygge og interesserede i at fortsætte på egen hånd, fortæller Jacob Andersen og tilføjer, at projektet kun har kunnet lade sig gøre, fordi det er støttet af Nordea-fonden og Gadeidræt.

Idéen til, at skateboards kunne bygge bro, fik han under et skaterarrangement i sommers i Gademix i Sydvestkvarteret. Han inddrog Leif Christensen, der er leder af Børnekontakten, og sammen søgte de midler.

- Jeg skulle da ikke selv prøve de bakker, for tænk nu hvis jeg faldt. Børnene tager det ikke så tungt, de gør det bare, siger Leif Christensen, der også er med denne tirsdag.

- Har du nogle ”tools”, spørger en knægt.

- Nej, så skal du spørge Kim, siger Leif.

”Kim” er Kim Batiste, manden med udstyr og knowhow. Han er en del af projektet og leverer skateboards, hjelme, beskyttelsesudstyr og undervisning til projektet.

- Kim giver dem den grundlæggende træning, og så er det meningen, de selv kan køre. Forløbet består af øvelser og introduktion til skateboardkulturen, og så tager de forhåbentlig skateboardet og kører ud i boligområdet. Der er ingen, der kører på skateboards i Skovparken, og det vil vi gerne lave om på. De kan også melde sig ind skateboardforeningen Skate6000. På den måde er det brobygning til forenings- og idrætslivet, siger Jacob Andersen.

Projekt Skateboard er nu afsluttet med en tur til Billeshaves Efterskole, som har en skateboardlinje. Tanken var at vise børnene, hvordan man kan koble fritidsaktiviteter og skole. Men da Leif Christensen og Børnekontakten har investeret i skateboards, er der rig mulighed for børnene til at gøre Skovparken til deres eget fritidsskaterparadis.