lommepenge nyhed website

 

”Det er sjovt at gå rundt og samle skrald ind. Vi har fundet en masse sjove ting, som man ikke lige regnede med, at man ville finde, som fx 100 kr. Så vi har fundet alle mulige sådan nogle sjove ting... mærkelige ting”.

 

 

Magnus på 10 år er en ud af otte børn, som i foråret hver torsdag eftermiddag efter skole mødte op i Gademix og tog del i dagens opgaver. Gademix og ByLivKolding havde indgået et samarbejde omkring et lommepengeprojekt, hvor børn mellem 10-14 år fra kvarteret ved Knud Hansens Vej/Junghansvej skulle hjælpe med opgaver for afdelingsbestyrelserne og ejendomsfunktionærerne.

 

 

Erion på 11 år fortæller, at de bl.a. sørgede for, at kvarteret så pænt ud.

 

 

”Hvis man ikke samler skrald her, så er der jo bare fyldt med skrald over det hele... Og jeg vil gerne være med til at holde områderne rene, fordi jeg bor her”.

 

 

Børnene har også fået meget ros fra beboerne i kvarteret, når de så, at børnene fx gik og samlede affald op. De fik at vide, at det var dejligt, at de sørgede for at holde området pænt, og at de gjorde arbejdet rigtig godt.

 

 

Ved at deltage i lommepengeprojektet får børnene udover erfaring og læring fra et arbejde også kendskab til deres boligområde. Som bonus får de også nye venskaber, og projektet sluttes af med en fælles oplevelse for børnene.

 

 

”Vi får også noget ud af det. Altså til sidst, der er det sådan, at vi også får en tur et sted hen... og det bliver sådan en lejr”.

 

Victor på 10 år glæder sig til den fælles oplevelse, som børnene belønnes med efter afslutningen af projektet. Den fælles oplevelse bliver nemlig denne gang en tur med overnatning til DUI’s hytte ”Reden” ved Bjert. Oplevelsesturen bliver for de børn, der har deltaget i både Sydvest-kvarteret og kvarteret ved Munkebo, som bl.a. skal hygge sig sammen i vand og på land under en rigtig lejrbålsstemning.

 

 

Projektet er gået på sommerferie i starten af juni. Planen er, at et nyt lommepengeprojekt starter op i løbet af sommeren, hvor nye børn fra Knud Hansens Vej/Junghansvej kan være med.